Teunisbloemolie

Teunisbloemolie

Indianenstammen in Noord-Amerika gebruiken de plant al eeuwen vanwege haar heilzame invloed. Ook bij ons wordt steeds meer bekend over de weldadige invloeden van de teunisbloem. De olie uit de zaden is namelijk rijk aan onverzadigde vetzuren. En die hebben bijvoorbeeld een gunstige invloed op de menstruatiecyclus en op de huidverzorging.


Efamol Teunisbloemolie

Al meer dan 30 jaar houdt Efamol zich bezig met het kweken, telen en extraheren van olie uit teunisbloemzaad voor de productie van hoogwaardige voedingssupplementen die verkocht worden in ruim 30 landen wereldwijd. Als bedrijf werkt Efamol samen met gerenommeerde teunisbloemkwekers in Nederland en Nieuw-Zeeland die gebruikmaken van ons eigen unieke zaad,“Rigel”, dat van nature 33% meer GLA opbrengt dan andere variëteiten van het zaad. Elke plant brengt ongeveer 5000 zaden voort. Voor het maken van een 1000 mg teunisbloemoliecapsule zijn de zaden van twee hele planten nodig.


Zuivere Teunisbloemolie

Niet alleen de kwantiteit van teunisbloemolie is belangrijk, maar ook de kwaliteit. Met de Efamol Teunisbloemolie producten wordt in beide voorzien. In de zaden van de teunisbloem bevindt zich de olie die belangrijke stoffen bevat. Efamol heeft een speciale manier ontwikkeld om deze olie uit teunisbloemzaden te extraheren bij een lage temperatuur. Dit resulteert in een zuivere olie met een gouden kleur die geen chemische bewerking meer nodig heeft. Hierdoor blijft de biologische activiteit (van de ingrediënten) behouden in een vorm die goed door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt. De producten van Efamol bevatten geen suiker, gluten, tarwe, gist, van melk afgeleide stoffen, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Voor een regelmatige menstruatie

Efamol PMP bevat zuivere teunisbloemolie die een normale en regelmatige menstruatie bevordert en helpt bij prikkelbare gevoelens en stemmingswisselingen. Bovendien beschermt teunisbloemolie de huid tegen veroudering, waardoor deze er jeugdig, glad en stralend blijft uitzien. De capsules zijn aangevuld met specifieke vitaminen en mineralen. Zo zijn vitamine B6 en C toegevoegd ter ondersteuning van het immuunsysteem. Magnesium helpt bovendien om vermoeidheid te verminderen en zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding.


Voor een stralende huid

Efamol Huid bevat zuivere en sterk geconcentreerde teunisbloemolie. Teunisbloemolie heeft een vitaliserende invloed op de huid en beschermt de huid tegen veroudering. Hierdoor blijft de huid er jeugdig, glad en stralend uitzien.

Zuiver & duurzaam

33% meer GLA dan andere teunisbloemsoorten Efamol teunisbloemolie is afkomstig van een specifieke teunisbloemsoort, genaamd Rigel. Deze soort levert 33% meer GLA dan andere soorten. Doordat Efamol het een onbetrouwbaar gegeven vond dat wilde teunisbloemplanten zeer uiteenlopende kwaliteiten en hoeveelheden GLA leveren, legde het merk zich toe op de cultivatie van nieuwe teunisbloemsoorten. Voor de ontwikkeling van haar teunisbloemolieproducten zocht ze immers een hoge en zekere oliekwaliteit. Inmiddels wordt Efamol wereldwijd beschouwd als specialist op het gebied van deze cultivatie van teunisbloemolie.


Milde extractiemethodes

Meer dan 90% van ’s werelds teunisbloemolie komt uit China. Daar worden de oliën op goedkope wijze uit teunisbloemzaden geëxtraheerd en verder geraffineerd tot een lichtgele olie. Deze olie ziet er prachtig uit, maar mist inmiddels veel van de natuurlijke, actieve ingrediënten. De teunisbloemolie van Efamol echter, wordt in Europa geproduceerd met behulp van milde extractiemethodes. En… Efamol raffineert de olie niet. Daardoor blijven de belangrijke essentiële vetzuren en andere natuurlijke bestanddelen behouden. Je lichaam neemt ze daardoor goed op.