Over Efamol

Hoe het allemaal begon

De naam ‘Efamol’ staat al ruim 30 jaar synoniem voor specialisatie in essentiële vetzuren. Grondlegger van Efamol is wijlen David Horrobin. Efamol is in 1978 opgericht als voedingssupplementenafdeling van een farmaceutisch bedrijf, Scotia Pharmaceuticals. In die periode hield Scotia Pharmaceuticals zich bezig met het verkrijgen van inzicht in de invloed van essentiële vetzuren. En de stoffen die hieruit worden gevormd. Vanaf de oprichting heeft Efamol zich bezig gehouden met het bestuderen van essentiële vetzuren en hun invloed op het behoud van de gezondheid.


Wereldwijde distributie

In 2006 nam het Engelse bedrijf Wassen de activiteiten van Efamol over. In Nederland en België verzorgt Biohorma BV de distributie van de Efamol producten op basis van teunisbloemolie. Behalve in de thuismarkt in de UK, wordt het Efamol assortiment in meer dan 26 landen wereldwijd gedistribueerd. Daaronder vallen Nederland, België, Scandinavië, Duitsland, Singapore, Australië en Canada. Hiermee is het één van de weinige echt internationale merken binnen de supplementenindustrie.


Efamol: Essential Fatty Acid MOLecule

Efamol is gespecialiseerd in producten op basis van langketen essentiële vetzuren (de zogenaamde omega-3- en omega-6-vetzuren) die worden gewonnen uit teunisbloemoliën van hoge kwaliteit en zuiverheid. Sinds de oprichting heeft Efamol een gespecialiseerd assortiment van vetzuurproducten ontwikkeld, gericht op een goede ondersteuning en gezondheid van hart en bloedvaten, hersenen, ogen, huid en stofwisseling. De naam Efamol is een weerspiegeling van de toewijding die kenmerkend is voor het bedrijf: Essential Fatty Acid MOLecule (= Essentieel Vetzuur Molecuul).

Zuiver en duurzaam

Efamol is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de wereld van omega vetzuren (essentiële vetten) uit teunisbloemolie. Het merk houdt zich voortdurend bezig met de invloed van deze vetten op het behoud van de gezondheid in verschillende levensstadia. Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten ontwikkelt Efamol hoogwaardige producten, afgestemd op specifieke leeftijdsgroepen en specifieke behoeften.


Efamol, zuivere producten

De zuivere teunisbloemolie wordt volgens een speciaal procédé verkregen van kwalitatief hoogwaardige teunisbloemen. De producten van Efamol bevatten geen suiker, gluten, tarwe, gist, van melk afgeleide stoffen, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.


Efamol teunisbloemolie

Efamol wil voor haar producten alleen het beste. Ze gebruikt daarom een specifieke soort teunisbloem en extraheert de olie op een bijzondere manier:
  • Efamol teunisbloemolie is afkomstig van een specifieke teunisbloemsoort, genaamd Rigel, die 33% meer GLA levert dan andere soorten.
  • De teunisbloemolie van Efamol wordt in Europa geproduceerd met behulp van milde extractiemethodes. Bovendien wordt olie van Efamol niet geraffineerd. Hierdoor blijven de belangrijke essentiële vetzuren en andere natuurlijke bestanddelen behouden en kunnen deze door het lichaam goed worden opgenomen en gebruikt.
  • Efamol Teunisbloemolie bevat aanzienlijk meer natuurlijke antioxidanten dan andere soorten teunisbloemolie. Dat komt door de milde wijze waarop de olie gewonnen wordt.

Onderzoek

Om de invloed van essentiële vetten op de gezondheid nog beter te begrijpen, wordt er bijna dagelijks aan onderzoeken gewerkt. Onderzoeken op het gebied van de omega 3’s DHA en EPA, maar ook onderzoeken op het gebied van de omega’s 6 AA en GLA. Werken ze echt? En vooral: hoe werken ze? Hieronder kunt u klikken op een onderwerp van uw keuze. Dan weet u zeker dat u een gegronde beslissing maakt.